VASmalltalk – emsrv under Windows: usability at its worst

With the new 8.5 I started to install the new stuff and as a special task I wanted to use emsrv under Windows and not simple file I/O. I know I made that stuff running years ago – but then I preferred to use Linux for that task, because it was much simpler there than under Windows.

I could make a long story, but the result was frustrating: I was not able to make it work. The online documentation somewhere stops around Windows NT/2000, XP and Vista – but considering the fact, that I have a desktop system (Win 7 Ultimate/64 bit) I was not able to make emsrv run.

I do not ask about running it as a service – no, even from command line this beast is not working without any help. The good thing is: no error message, nothing. It simply fails – or perhaps the error messages are always draw in this new windows, which disappears at once.

One of the things I hate about the Windows Team Foundation Server is, that you need a too much time to make it run.

With emsrv under Windows you have the same problems.

Why is it sooooo difficult to write a server task …. ???

Not to forget: this is not a 8.5 specific problem.

This entry was posted in Smalltalk and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to VASmalltalk – emsrv under Windows: usability at its worst

  1. Marten,

    Can I conclude from later on your blog (in German)that you managed to make it work?
    If so, could I ask you to post the steps in English and reference to them from this blog entry?

    Kind regards,

    Louis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s